//Forever Imperfect
:: Berakhirnya Sudah Semuanya ::
Assalamualaikum dan salam satu Malaysia :-)

Dah berhabuk dah dalam blog ni . Fuhhh *tiup habuk* Maklumlah lama tak buka blog ni selama sebulan . Oh my :O Sebab ? Macam biasalah , kita ni kan budak calon SPM 2012 . So , busy sikit . Okay , now kita dah habis SPM dah *muka bangga* Lepas ni bolehlah berblogging macam blogger lain , hehe . Actually , bila nak buat entry ni rasa macam tak ada feel je . Kenapa eh ? Maybe sebab dah lama tak buat entry kot . Tu yang rasa kekok sikit . Tapi jangan risau . Kita akan cuba adakan feel untuk buat entry ni *merepek sudah* haha .

Yeayyy ! SPM is over , haha . Semalam (6 disember 2012) baru habis exam . Lepas pengawas dah kutip kertas jawapan ekonomi asas kertas 2 tu , muka senyum lebar dah . Tersengih-sengih kita kat dalam dewan . Dalam hati *tak sangka aku dah habis exam* Dan dalam pada masa yang sama juga , tak sangka itulah kali terakhir kita bersekolah . Dan , itulah kali terakhir kita jumpa kengkawan sekelas kat sekolah . Entah dapat jumpa ke entah lagi dengan kengkawan satu kelas . 


*inilah keadaan dewan selepas tamat SPM 2012*

Okay , rasa macam nak menangis je bila nak buat entry ni . Hmm , okay . Tahan ezzati , tahan air mata tu :') Lepas dah habis SPM ni , tak tahu nak buat apa . Rasa macam menganggur je kat dalam rumah ni even baru sehari tak pegang buku . Actually , kita tak plan nak buat apa lepas SPM ni . Sebab sebelum SPM , kita dapat tahu yang kita terpilih dapat masuk PLKN . Memang seronok gila bila dapat PLKN tu . Dan kita dapat tahu yang pergi PLKN sana tu , pergi dalam bulan satu 2013 . Awal tahun katanya . 

Last-last , bila kita check penempatan kita dalam PLKN , kita maybe dapat dalam siri ke 2 atau 3 . Time tu memang frust-frust gila . Kita nak siri 1 sebab kita boleh isi masa lapang kita lepas SPM ni . Kalau siri2 / 3 ni , manalah tahu kot kita sambung belajar , terpaksa tangguhkan PLKN ni . Lagipun , kita suka siri 1 ni sebab kebanyakkannya semua batch 95 . Mesti seronokkan dapat jumpa rakan sebaya . Dan kebanyakkan juga siri 1 ni budak yang pandai-pandai . Haiya ! rugi-rugi :'(

Tapi nak buat macam mana kan ? Terpaksalah redha . Lepas dapat tahu yang kita tak dapat PLKN siri 1 ni , jenuh kita fikirkan apa nak buat lepas ni . Maybe kita akan buat ,
- Cari kerja
- Belajar bawa motor and ambil lesen motor dulu 
- Belajar memasak
- Hangout dengan member maybe
- Beli buku novel banyak-banyak *kalau boleh borong satu kedai* haha .
- Habiskan masa dengan menonton TV , baca novel , dan bertwitter

Itulah antara apa yang kita nak buat lepas ni . Entah buat ke tidak kita lepas ni , haha . Oh ya , actually lepas dah dapat result SPM , ingat nak minta masuk Form 6 (pra-U) . Yeayyy ! masuk sekolah balik . Maybe siapa tahu kan ? Tapi kita teringin sangat nak masuk form 6 . Even ramai kata susah . Okay , i'll try . Pray for me , okay ? :-)



Jumaat, 7 Disember 2012 @ 6:09 PG | 5 Sweet Comment(s)


Older Post | Newer Post
ATTENTION PLEASE !

1. say no to COPYCAT !
2. mind your languange !
3. behave yourself !

p/s : this is MY OWN BLOG. So , i can do whatever i like , okay ? heee :p


Ahlan Wa Sahlan .. Selamat Datang .. Follow blog saya ye .. Jangan lupa komen =) Syukran Jazilan =) Blog yang ala-ala kurang menarik ni milik penuh Nur Ezzati Ismail .. Dikendalikan dengan penuh dedikasi bukan dawai besi okay ? Thankz kerana anda sudi mendarat di sini .. Do enjoy ! wee~



Nur Ezzati Ismail




DiaryAboutLastdaysSite



put yours cbox code!