//Forever Imperfect
Janganlah Jadi Manusia Yang Tak Mahu Menerima Hakikat ..
Assalamualaikum semua ^_^

  • huuu .. ayat nak kontroversi je ..
  • tapi , inilah realiti kehidupan kan ?
  • dalam banyak-banyak perkara yang terjadi dalam hidup kita (yang menyedihkan) , banyak di antara kita yang masih tidak mahu menerima kenyataan atau hakikat ..
  • meh sini kita baik hati nak bagi contoh ( hehe .. perasanlah pula )



Contoh Pertama : Tak Dapat Mencapai Target .
ye lah kan , usaha dah gila-gila , study bukan main-main , 24 jam bertepek je kat library sampai abang library dah muak tengok muka korang .. Then , bila tak dapat capai target , lebih-lebih lagi yang masih jauh dari target , mestilah kecewa hingga tak boleh terima hakikat , jangan sampai bunuh diri pula ye ..


Contoh Kedua : Kematian orang yang disayangi .
ouhh .. ini memang lumrah kan ? bagi islam , setiap yang hidup pasti akan kembali kepada yang Pencipta ( dah macam ustazah pula kita ni .. hehe =D ) bila orang yang kita sayang sangat , yang rapat dengan kita , yang selalu ada untuk kita , dan orang tu dah tak ada dan sememangnya tak akan kembali balik , mesti pedih je kita nak terima hakikat . Jangan pula kita buat tindakan bodoh dengan "mengikut" orang tu kat "sana" !



Contoh ketiga : Tidak Berjaya Dalam Percintaan .
ouhh .. ni lah yang paling menyedih kan ? haha .. kenapa kita cakap cam tu ? yelah , orang yang kita anggap cinta mati (lah sangat !) tiba-tiba meninggalkan kita , yang paling best menjauhkan diri dari kita dan bermusuh dengan kita .. Kalau yang berkawan balik tu lagi bagus , sebab bagi kita kasih sayang tu dah bertukar kepada perasaan sayang kepada kawan .. ( kita suka macam ni )

  • malas nak cakap lebih-lebih
  • kita post benda ni secara general ye
  • tak mengata sesiapa , peringatan untuk diri sendiri juga
  • ye la , kita bukan manusia sempurna pun , kita sedar diri


*Terima kasih daun keladi kerana sudi membaca entri ni .. Kalau sudi jenguklah blog ni lagi =)




Khamis, 3 November 2011 @ 1:47 PG | 0 Sweet Comment(s)


Older Post | Newer Post
ATTENTION PLEASE !

1. say no to COPYCAT !
2. mind your languange !
3. behave yourself !

p/s : this is MY OWN BLOG. So , i can do whatever i like , okay ? heee :p


Ahlan Wa Sahlan .. Selamat Datang .. Follow blog saya ye .. Jangan lupa komen =) Syukran Jazilan =) Blog yang ala-ala kurang menarik ni milik penuh Nur Ezzati Ismail .. Dikendalikan dengan penuh dedikasi bukan dawai besi okay ? Thankz kerana anda sudi mendarat di sini .. Do enjoy ! wee~



Nur Ezzati Ismail




DiaryAboutLastdaysSite



put yours cbox code!